iklan-iklan~sila click

Thursday, June 26, 2014

Perangai

Dah bulan Jun kan.
Peak period kan. skang semua lah nk push. nk cepat.
harini antar esk kalau boleh dh siap.
sy sorang handle 6 client. audit 6 client.
kat laptop nie capeplus tu bukak sampai 6! kdg2 confused.
tu belum client2 lain yg call, tnya itu ini. yg anta signing pages then sy kena prepare report.
tu keje lain plak. 6 client td tetap kena audit!
dh siap. client xagreed plak.dia kata patutnya dia tak untung!
siap ckp nk bayar tax certain amount je. so nak xnak.kena discuss smpai dua2 pihak puas hati but still follow rules & regulation.
tell me, tang mana yg sy tak stress?
sampai driving pun saya pkir, what to do next? kejab kang lps mghrib nk buat apa.
esk pg2 smpai opis nk print comp nie.then anta kira tax. then call si A nie...
lps tu follow up yg B plak.
yer. mmg itu life yg ada skang. bukan merungut. tp nk share kepenatan!haha~
daripada tengkuk,tarik ke kepala...bawak ke atas kening nie dh 3 hari berdenyut2.
berat. kdang2 dia okay. kdg2 dia dtgggg sakittt nya...mmg tak leh lelap.
so td mc. demam jgk. bp pun mencanakkkk naik.
doc kata kena rehat! kena rehat!



ada one day, sy bgtau kamil.
sy nk benti keje. i need a break. lps kwen sy nk duduk rumah.
boleh tlg bayarkan keta sy tak.
he said okay!!! lagi bagussss mcm tuuuu...
but still..sy masih ada cita2 dan impian yg perlu sy kejar.



2 minggu nie, kamil dgn sy dua2 pun sibuk.
sibuk yg tahap, korang tak boleh nk sy good morning pun.
sy plak perempuan yg penuh dgn emosi. kdg2 kalau sy free kejab lps bfs kat workstation sendiri tu.
tgk hp tak berbunyi2.sentapppppppppp je hati kan.
bendera merah pun around the corner.
so moody dia kemain lah. mula lah pkir bkn2. mula lah bersedih. mula lah rase mcm nk bawak diri jauhhhhhhhhhhhh sejauhhhh jauhhhhnyaaaaaaaaaaaaaa.... emosi betul perempuan nie.
kena plak time lunch, call kamil kejab..dia sempat ckp mcm nie
"kejab kang b kol balik...b ada keje nk kena settle"
balik kang sebelum drive balik umah, kol kejab. tak angkat atau pastu dia bbm
"b tgh meeting.dh abs kang b kol"
kol yg tengahri tadi janji pun tak kol, nie kan janji yg petang nk kol.
terusssssssssss merebehhhhhhhhhhhh...( nk taip nie pun merebeh jgk).
gilaaa sedih. tapi sedih terubat la jgk bila tgk cite kul 7 tu...kerana terpaksa aku relakan tu.
tgk zain yg baik, romantic, suka suprise, lemah lembut. terubatttt la kejab hati yg sedihhhh tgk cite tu sejam.
lps tu sedih balik.hahaha~ smpai la tido!
tido dalam keadaan sedih mmg tak boleh blaaaa feeling dia! mcm vangang je rase.....!!
tu yg ada saat nya, terus bukak website airasia.cari ticket nk g jalan2 sorg2 tu.
tp bila ingat balik mcm mana kamil marah bila sy booked ticket tak bgtau kt dia dlu.terus cancel!
tutup balik website tu sblm tu sempat usha ticket ke melbourne.
harap2 kwn sy yek tu lama la lg kat sana...jgn balik malaysia dlu yek! tunggu aida dtg..hahaha #beranganpompuannie



kamil mmg bizy, student nak exam..lps tu ada apa benda lawatan ntah. lps tu keje dia mmg berlambak2.ptg2 ada latihan ragbi plak dgn bdk2 plak. nak kata dia tamak smua benda nk buat, tak boleh jgk. sbb tu mmg keje dia.cuma smlm sy sempat perli, knp tak main ragbi sampai putus je urat kaki tu. tu je sy boleh ckp. nk ckp lelebih kang boleh jadi gadoh. sbb hati pun xbrape nk sejuk lg.
dia punya sibuk smpai nk curi masa dia pun xboleh. kalau sy sibuk, malam tu sy gigih jgk siapkan keje then dpt la nk borak ke apa kan. kamil punya sibuk smpai pagi.
sentap hati sampai nangisss merebeh2 tak yah cite la, sy sorg je tahu.hahah~ tp dh cite kat blog nie.korang pun tahu la kan.haha~ kamil pun xtahu. sbb dpn dia sy kena tunjuk yg sy okayyy je! okay je awk xde. xde hal la weyyy...haaa..kena tunjuk mcm tu!
in 2 weeks time, sy nk kena outstation smpai la lg 2 hari nk raya baru balik seremban.
mmg berkampung kat sana.
so im trying my best la to spend time together. tp harapan adalah amat tipisss!! sy tak nmpak ada slot yg sy boleh menyelit masuk. tak pelah. kena belajar redha! hahahha~
nnty awk dtg cari sy kat JB nnty, jangan harap sy nk entertain awk! fuhhhhhh....
last year dia buat suprised ok, tetibe terpacak kt JB. menggelupur sy.
tp tu last year punya cite, time tu tittle dia boyfriend lagi.
skang dh tunang...lainnn ok.lainnnnnnnnnn...
dah tunang nie, character dh garang skit! dlu hilang sesaat kat seblah time jalan pun mencari.
skang nie laju je jalan kat dpn. kita tersepit kat pintu ke apa ke mana nk perasaan.
hek.hok..hek hok skit pun dh kna tnya " awk dh kenap?"hahahha~
skang nie, agaknya nk outstation 3 bulan pun dia bagi agaknya.haha~ takpe b..takpe..
skang nie sentap pun kena marah okay!! haha~
menangissss dlm diammmmm je la kau aida.
tp sy tetap bahagia....kui..kui..kui...



berbalik kepada cerita stress tadi.
sy rase sy kena do something lah. sy kena cari semangat yg baru. kena cari sesuatu sebagai motivasi nk kerja kuat during ramadhan nie.
dan kena cari somthing utk layan perangai sy yg kuat sentap nie.haha~
kena entertain diri sendiri. kalu tak lg teruk sy meroyan!
nk g jalan2. masa tak sesuai.
nk berehat. masa tak byk.
so sy rase, relax kan masa dgn spa. treatment. massage
sy jgk dh ushaaa beggg yg sy nakkkkkkkkkkkkkkkkkk sgt! dan skang tgh saleeee halfprice.
sy jgk dh usha jubah yg sy berkenan dgn hrga yg berpatutan.
mmg lah mula2 pkir, nk kwen. kena simpan duit.
tp lps tu pkir lantak lah! daripada sy stress and xde menda yg boleh buat sy happy.
so lebih baik sy happy kan diri smbil rewards diri sendiri kan.hahahhaha~
jab lg kita cuba ayat mak, tetengok. ada tak antara satu tu dia nk sponsor. haha~
msti double happy sy kan!




haritu dah rajin skit pikir hal kwen.buat listing and usha itu ini.
nie dh xde mood dh. give up! tak reti ah nk buat apa.
nnty lps raya kalau rajin sy buat. kalau tak rajin. sy redha je apa yg diorg buat.
yer, sy mmg cpt berubah mood. sgt cepat. sgt mudah. awas la. haha~



nota : dah makan ubat, dah sihat! dh boleh jalan2 balik dh.haha~

No comments: