iklan-iklan~sila click

Friday, July 4, 2014

Ramdhan + syawal 2014. eh outstation jgk!

Assalammualaikum.

Alhamdulillah, jumpa jgk kita ramadhan 2014 kan. dipanjangkan umur dan ada rezeki utk ramadhan kali ni.
Puasa hari pertama, saya adalah lembik!
Mula2 tegar lagi, dh petang tu jalan seret kaki. Tp gagahkan jgk g trawikh kat masjid mlm tu.
Sempat jgk ahad tu g office settle kan keje2
Puasa hari kedua, sama jgk!! Kena outstation ke JB. Smpai skudai, badan dh panas. perut dh sakit gila.
peluh2. Ini dugaan terbesar selama dh besar nie. selama arini sy okay je.
tp ramadhan kali nie,mmg sy totally out.
Mula- mula nie jelah kot, nnty okay kot.
lastweek pun sy xbrape nk sihat


Selasa lepas,
sy ada stock take dekat warehouse client.
Saya berdoaaaaaa sgt2, supaya ada tenaga. sy nk kena abiskan jgk keje2 sy.
Alhamdulillah, i did it!
Rabu sy dh okay skit! Keje still berlambak. kena abskan.
sebab next week sy nk ke JB again smpai la 2 hari sebelum raya.
cakap pasal JB nie.
dh tahun ke-4 sy ulang alik kesana setiap tahun.
byk benda yg saya belajar. yg sy paham. yg sy dapat.Alhamdulillah.
harap2 ilmu yg sy dpt tu, boleh membantu perjalanan baru sy to be start soon.



Sesampai je dkt kilang, sy dh brief my team apa yg patut buat. mcm mana nk buat
and sy mintak beberapa org staff guide diorg, sy boleh buat sendiri since this is my 4th time kan.
Then, ada beberapa org yg tegur sy.
Alahai touching sy tau, diorg still ingt sy lagi. sy dgn staff production xrapat sgt.
sy lebih pada staff admin kan, bila stock take je sy jmpa diorg.
masa audit sy mmg terperok kat office je.. bgus diorg nie, dtg and terus explain apa yg patut.
ada few manager from different department dtg jgk bila nmpk kelibat sy dkt gudang and dkt machine.
they come and explain psl product and mcm2 lah soalan lg yg sy tnya.
diorg terkejut sy masih lg kat situ, ingtkan sy dh tuka keje dh,hahah



Then sy masuk office tuk cash count,
again GM nmpk sy, terus dtg.
first ayat dia. " hai aida, im so happy to see u and glad u r still with skmn:"
muka dia legaaaaaaaaaa gila and siap geleng2 skali.shahhahah
sy muka dh penyek dh! penat woi 3 jam dlm gudang! semput. 3x sy mintak duduk! hahaha~
I told him, " mr john, this would be my last year"
"don't say that aida...i hope i still can see u next and following year"
lupa plak nk tegur kereta audi baru dia. sy mmg suka komen keta dia. last time Volkswagen dia pun sy komen! hahahhaha~
personally, sy respect dia. dia lelaki yg teratur and sgt2 respect perkerja.
jarang sy nk jmpa boss Chinese yg mcm nie.
dia antara GM yg sgt2 berilmu yet humble sy pernah jmpa. dia jgk ex-auditor big4 dlu.
sy masih ingt lagi, 4 tahun lps, sy fresh graduate.
muda belia, time audit, sy ada discuss dgn dia few issue. dia masih respect sy, walaupun dia tahu sy masih fresh and sgt2 baru join audit team. but he still respect sy. menggigil jgk at first nk masuk bilik dia.
now, dh okay dh! kdg2 dia yg masuk bilik auditor explain itu ini atau tgk condition kitorg.
few times jgk dia suh kitorg rehat and shopping!
pengalaman byk mengajar dia kot betapa stress nya audit nie! hahahha~
btw, semua tu akan kekal dlm ingatan dan jadi kenangan yg terbaik utk sy.
sy dh ready nk lepaskan kerja2 nie pada junior sy! haha~



So, next week sy akan abiskan ramadhan di JB.
kali nie jadual akak tight. entahlah, tgk schedule sy pun. sy dh pening.
sy cuba jelah buat yg terbaik. sy cuma harap tahap kesihatan sy mengizinkan
raya sy cuti seminggu! then sy ada submission ke germany next following week tu.subhanallah.semoga sy ada energy nk catch up smua tu.
time tu jgk sy kena console ke empat2 account! tu part yg paling critikal.insyallah sy boleh.


Raya tahun nie tak decide lagi nk raya kat mana.
kat kampung atau rumah maklong.
sy lg prefer rumah maklong sebab still rase kampung.
sbb kampung sy dh tak mcm kampung.kampung modern namanya!
sy suka lg rumah kayu.maklong pun dh pujuk sy raya pasuh.
nk buat lemang dodol smua! dia tahu tu mmg kesukaan sy.
since wan meninggal 2009 kot, dh takde buat lemang smua dh. rindu!
tahun nie tema colour turqoise. baju sy dh siap tempah. tp ada selai belum anta lg.
hujung minggu nie nk cari kain. tailor mmg dh reserved utk sy.tu sbb sy syggg tailor tu.haha~
btw, haritu kamil remind sy.
suruh sy raya puas2 tahun nie sebab tahun dpn raya kampung dia.confident je kan!!!hahhaha~
sy okay je raya mana-mana pun. tp baju raya sy 5psg eh b tahun dpn.
hoyeyy. tahun dpn tak yah beli baju sendiri dh~ kah..kah..kah... tahun dpn kita tgk cane kamil terkulat2 nk layan bini dia punya nafsu shopping!


Esok dh jumaat.
sy ada aim beberapa helai bju kat palm mall. outlet sana boleh tahan menggugat jiwa gak kan.
tadi sy dh selamat beli 2 handbeg! lama dh sy peratiiii je beg tu..
ada 2 sy berkenan. tak tahu nk yg mana. nk g butik dia sy dh jarang g KL.
seremban butik dia xbukak lgi!
kat area pavi and bb sana sesak kemain kan. sejak dh 26 tahun nie sy penat la dgn sesak2 nie.
dlu time muda byk2 sukaaaa je! sesak tulah best.hahah~
so sy rembat je dua2 tu, masa nk buat payment tu pun sy tak pkir byk dh. click2 then settle.
shipment will be 7 days after purchased! ohoiiii tak sabarnya.
sy beli dua, satu tuk mak.satu tuk sy.
as a rewards mak kena tinggal bulan puasa nie. lgipun sy tak yah la cari beg mak kat sogo lg minggu nie
kalau tak mabuk gak dlm sogo tu nak cari beg dia.
so kita cari jubah je tuk mak weekend nie and baju kids.


Sabtu nie dh ckp kat kamil dh buka puasa kat luar.
lokasi pilihan ialah bangi golf club. sy rase sana okay.tempat pun tak sesak jem bagai kan.
so esk baru hegeh2 nk call for reservation.
kalau dh fullhouse kita buka kat bazar jelah b! haha~bazar kat jalan tar. style gak kan!
rabu dpn sy dh gerak ke JB.
kalau keje2 sy setel isnin nie, selasa sy plan nk cuti.
ada few things nk buat and nk rehat2. sbb kat sana nnty sy mesti kena pulun kaw2 punya.



Korang puasa ok tak?
ke lembik mcm sy jgk? haha~
mood raya sy kurang skit tahun nie., open house pun belum tahu buat ke tak tahun nie.
harap2 batuk+selsema+sakit2 badan nie hilanggggg lah cpt.



So, selamat berpuasa korang!!



nota : tahun dpn kita tema pink yer b? hahhahaha~ awk ingt awk sorg je mampu nk buli sy? hahahha~kita tunguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :-)



No comments: