iklan-iklan~sila click

Sunday, January 26, 2014

Dreams & hope



Life will never be perfect, no matter how hard we try.
 Even if we pour our heart and soul into it, we will never have that perfection we seek.
There will always be broken heart, there will always be days where nothing goes right
But we must accept and learn that even the most imperfect thing will always be made better with love and laughter.

Dear Allah,
Give me the person who I want,give me the person who I need.
To help me, to leave me, to hurt me, to love me
and to make the person who I mean to be

Dear Allah,
I've tried my best, I've give my best.
But if today and day after I lose my hope.
please remind me that Your plan is better than my dreams.

If one day I break down and lose hope,
please send someone to remind me that I'm not done yet.back up! Try it one more time.
I know You will make everything beautiful,
at the right place,
at the right time
for a best reason.

Dear Allah,
protect everyone who I love.
love them and give them the best happiness they could have.

Dear Allah,
I leave everything to you.
I've done my best and I know You will do the rest.
I know You are always the best planner.
If this is the best for me, I couldn't ask You more.
I will accept and redha as long as You are with me.





AIDA




Tuesday, January 7, 2014

Doa untuk sahabat


Last month sy dpt msg tentang keadaan kawan sy.
Katanya dimasukan ke hospital and tgh dlm rawatan di ICU HKL.
Blurr sekejab. sbb tak dpt info yg tepat.
Malamnya sy dpt phone call bgtau keadaan yg sebenar.
Ya Allah, terdiam kejab sy.
Terkejut. Sedih. Sayu dalam masa yg sama sy doakan dia kuat.


Dia sahabat sy since 2001.
walaupun skang tak lah serapat dlu. tp we used to be fren n rapat jgk before nie kan.
zaman2 sekolah dlu mmg kitorg ada group of fren yg rapat. campur laki perempuan.
so he is one of fren dlm group tu.
rapat nya kitorg dlu, smpai smua dpt tawaran ke sekolah teknik tp smua decide tolak sebab sama2 nk teruskan belajar di SMKSA.


After few discussion dlm wasap group, the girls decide tuk lawat emon.
Melawat di ICU HKL.
waktu pergi nie, sy sebenarnya mmg kecuttt je perot. tp sy buat2 berani.
sbb kalau sy tunjuk sy takut lagilah jborn atau kamil akan kenakan sy.
so gaya kena hebat! dlm hati Allah je tahu. (sy mmg tak suka hospital dan benci hospital kan)
Nk melawat masuk tu, kena 2 org je skali masuk.
so intan dan jborn masuk dlu. sy next with kamil.
dalam hati semoga kamil tak buat lawak bodoh atau apa2 nk kenakan sy sepanjang perjalanan masuk dlm ICU tu.


first sy nampak dia.
sy speechless sebenarnya. sayu. takut. debar. sedih.
dalam hati sy time tu hanya mampu ckp, emon ko kena kuat!! lawan!!!
tp sy tak mampu nk dekat dgn dia atau bg kata2 semangat kat dia.
sy pandang dia, bukan pandang kosong. semoga dia tahu, kami semua doakan dia kuat lawan semua nie.

Fyi,
dia pengsan waktu tgh makan. kwn2 dia bawak ke hospital dan terus dpt rawatan
dia koma. kata doc virus dh serang otak dia. and doc is trying their best lakukan mcm2 kajian and rawatan untuk dia.
menurut kata sahabat terapat dia, doc cuba buat yg terbaik. tp smuanya bergantung pada emon untuk lawan atau tidak. semuanya terletak pada emon.
dalam hati sy, emon kau kena kuat! kami smua ada tunggu kau sedar.
ok time tu terus flashback zaman kita gila2 kan.
dia tak penah kacau org pun,atau nk sakitkan hati org pun.he is nice person.
sahabat2 rapat dgn dia yg selalu update pada kami cerita terkini emon.
hanya doa yg dpt kami panjangkan supaya emon kuat dan sedar.





beberapa hari dlm ICU


Walaupun doc tak bg sebarang harapan ke apa ke.
we keep on praying yg emon akan sedar. mcm mana pun kena lawan.
tp biar Allah tentukan semuanya.

Pada saya, 
emon bertuah sebab dia ada rakan2 rapat yg sgt ambil berat dan syg kan dia.
Nie lah namanya sahabat. susah senang sama2.
Dari masa ke semasa,
hanya doa yg dpt di panjangkan.


Harini genap sebulan emon di HKL.
menurut sahabat rapat emon,Alhamdulillah, berkat doa semua.
dia dah boleh angkat tgn, dah boleh senyum tapi tetap tak boleh bukak mata.
Alhamdulillah, emon kuat kan?? yer, dia kuat!!!
Kalau dia dah sihat nanti, sy nk jumpa dia. nak ckp kat dia.
dia mmg kuat dan dia beruntung sebab punya sahabat yg sama2 kuat utk dia.


Pada yg mengenali atau tidak mengenali dia,
sy mintak doakan yg terbaik untuk dia. supaya dia sihat seperti sedia kala.
boleh jumpa family dan kwn2.
boleh menjalani kehidupan seperti biasa.
melalui update kwn2, sy sebenarnya touching jgk sbb ramai yg ingt dan doakan untk dia.
ialah dh bertahun lost contact. bila tahu keadaan mcm nie.
they still keep on support kan.
Alhamdulillah, rezeki emon kan.


So, tlg doakan untuk dia yer.
Saya tahu reader blog nie smua baik2  :-)
doakan untk sahabat sy supaya dia sembuh semula.





latest pic emon selepas sebulan di HKL

keep on fighting mon!
semua org tunggu kau to come back!!!



nota : Alhamdulillah, Dia jgk kurniakan sy sahabat yg baik2. yg sgt2 baik. yg boleh jadi kwn time suka atau sedih. yg boleh jadi pendengar setia sy waktu sy down, waktu sy mintak kekuatan utk bgun. dlm perjalanan persahabatan, gaduh tu perkara biasa. tp dpd situ lah sbrnya punca kekuatan hubungan tu. seingat sy, sahabat2 sy yg rapat disisi sy nie, smuanya sy penah salah paham atau gaduh2 skit dlu. tp end up, kita mampu bertahan bertahun2 dan bina hubungan yg lebih baik. Alhamdulillah, baik di smksa, mahupun di uniten semuanya sy syg :-)  eh time sek rendah pun ada sahabat baik, tp dh lost contact. time seri kelana dlu ada org tak suka sy, anggap sy mcm musuh. sy sndiri pun tak tahu. tp skang dh tak jadi musuh. jadi si cinta pengarang jantung...kah..kah..kah..puiii!! ( hai b, (smbil kelip2 mata kat kamil)

Thursday, January 2, 2014

2014


Saya tak harap lain.
Saya cuma mahu ketenangan dan kekuatan je nk tempuh 2014!

Saya penat sbb hari2 terakhir 2013 sgt2 hetic.
sy letih nak hadap org yg pentingkan diri sendiri.


Dear 2014,
sy tak kan susahkan awk dgn segala azam, impian & cita2 yg menggunung tinggi.
sy tak kan bebankan awk dgn angan2 dan harapan yg mcm2.
biarlah segalanya berjalan sendiri.
sy tak kuasa nk mintak itu,harap ini tapi jadi yg lain. sy penat. sy cuma penat bkn give up.


Dear 2013,
terima kasih atas segalanya.
biarpun perjalanan mu penuh liku. tp sy percaya ada hikmah tersembunyi.
selamat tinggal kenangan & penceritaan.
biar semua sy simpan buat ingatan.


thank you,
aida