iklan-iklan~sila click

Sunday, February 23, 2014

Kimono Cardigan labuh

Hot deal! Kimono cardigan yang labuh dan tak jarang :-) Terdapat 5 colour. Stock sgt terhad! Tetapi, kalau stock abis, boleh pre-order dulu. Nak booking sekarang & bayar full time gaji pun boleh! Feel free to whasapp/ pm kami di 019-6264677 yer. Cepat sebelum kehabisan stock!

Maxi dress full lining

 Kami mempunyai koleksi maxi dress pelbagai corak & design. Feel free to visit maxi dress full lining album and whasapp/pm us at 019-6264677 to place your order. Harga bermula dengan RM63-RM 70 bergantung kepada design. Dan seperti biasa, belian rm 100 keatas akan dpt free gift / discount dpd kami. Hurry up, cuci mata tgk dress and whasapp /pm kami to order while stock last  ( kalau ready stock habis, boleh pre- order)
















Friday, February 21, 2014

Perubahan Positive

Kadang-kadang bila duduk sorang2,
kaji sana sini balik.
saya ada banyakkkk benda yg nk diubah.
tp maybe sy dh selesa dgn cara & keadaan senang sekarang.
so susah sy nk ubah.


for better future or any unexpected things in future,
maybe i should take small step untuk ubah ke arah yg lebih baik.
anyhow,
itu semua rancang je, buat nya belum tentu lg as i said earlier,
saya dh selesa dgn keadaan yg ada skang.


somehow, i missed the old life.
tak susahkan siapa2.
tak sakitkan siapa2.
tak peningkan siapa2
dan paling penting
tak rase bersalah pada sesiapa sbb smua benda i do it by my own.
tp dh Dia bg hidup yg lebih senang kan.
cepat pulak mengada & lupa diri..haha~
takpr, kita cuba nanti eh.

oh, today ada good news.
unexpected sebenarnya. sy just try luck.
if rezeki sy, so adalah.
kalau bukan rezeki sy. so its ok. maksudnya i need to work harder.
tp Alhamdulillah rezeki saya.


Saya pernah ckp dlu kn,
saya kerja sebab saya minat & suka dlm bidang nie.
buat masa nie, audit adalah dunia saya.
so walupun sometimes sy penat. sakit kepala.tak terkejar dateline.
sy gagahkan jgk. sbb sy minat.
dan tak pernah sy pertikai atau persoal kerja & rezeki org lain.

Pada saya,
setiap org rezeki dia Allah dh tentukan
banyak atau sedikit, Dia dah tentukan.
dan bukan saya kalau nk pertikai atau persoal rezeki org lain

kadang2 kita rase kita buat lebih, org lain buat kurang.
tp kita mata manusia, tak nampak semua.
penat org lain, stress org lain, usaha org lain, masalah org lain,
kita tak tahu. so jgn sesekali pertikai rezeki org.
if kurang atau lebih, ingat rezeki tu Dia yg bg. Kita bukan siapa2 nk tentukan rezeki orang lain
kalau nk lebih. maka bg lebih.
stop merungut dan stay focus.

kalau kita asik pandang dan cari salahnya org,
kita masih disitu mengkaji org.
tp org lain jauh kedepan tinggalkan kita.
sedangkan kita apa ada? masih di takuk lama. benda yang sama. hidup yg sama.
sebab bizy kaji salah silap org.

setiap orang ada rezeki dan ujian masing- masing.
setiap orang akan ada waktu dan saat dia akan diuji.
berhati- hatilah kalau kita rase kita di zone selesa.


so far,
saya mampu diamkan diri.
biarlah org nk kata apa. nk buat apa. nk dengki apa. nk pentingkan diri sendiri ke.
nk kutuk apa2 ke. bahagia kalau dpt hentam org lain atau bahagia kalau amik bahagian org lain mahupun bahagia dpt caras org lain
buat lah... saya tak kisah.. tapi saya tak kan lupa. Allah akan balas.
kalau rase pentingkan diri sendiri itu boleh bg kebahgian sampai ke malam tersenyum2, dipersilakan.
sebab sy ada byk lagi benda yg boleh bahagiakan sy tp bukan dgn caras org atau pentingkan diri sendiri.


Tatkala perasaan dengki atau buruk perangai org lain nie menghentam saya,
saya masih ada org2 yg baik hati, sentiasa positive & of course bukan manusia yg kecoh suka cari salah org dan pusing keliling dunia yg boleh bg sy semangat.
" akk yakin, aida mampu buat! pedulikan semua tu" kata- kata mcm tu je dh boleh buat sy lg semangat!
pada penilaian saya,
orang mcm nie, dia buat begini untuk tutup kekurangan diri sendiri.
apaapapun, sy tetap percaya. Rezeki itu hak Allah. sedikit atau banyak. cepat atau lambat. bukan ditangan kita.
Dan saya percaya, hari dia akan tiba. ujian untuk dia pun akn tiba.
once again, saya tak dendam. tapi saya tak kan lupa :-)


nota : Lets shoppingggggg tuk reward diri sendiri!! yeayyyyyyy :-) untuk bulan nie jelah, bulan dpn smua akan tambah portion potongan tabung haji!

Sunday, February 16, 2014

Selamat Ulang Tahun yg ke 26!










Dear awk,

Happy birthday!!
May all your dreams comes true
You are greatest gift from Him, I have no wish other than to have you for the rest of my life :-)


One of lelaki yang paling penyabar yg sy pernah jumpa.
Yang sgt taktikal.
Yang sgt cool handle sy yang mmg mcm puting beliung a.k.a drama queen!
Yang jarang serabut lg menyerabutkan.


Thank you awk for being my great partner,
keep on doa n usaha that we will be great partner forever!
Thank you for being a good fighter tatkala sy sudah layu berputus asa.
Thank you untuk setiap masa & keringat yang selalu ada dan beri buat saya!
Thank you for everything!
And please enjoy your bujang life as long as you can:-)



Banyak kali sy dh kata kan, 
kamil nie hati dia macam tisu. jarang dia kata NO pada org keliling dia.
semoga terus menjadi org penyabar & Dia tahu yang terbaik untuk awk.


Again! happy birthday.
















Monday, February 10, 2014

Kuatnya Hati

Kalau difikirkan, size hati tu kecik je kan.
Tp sekecik2 size hati tu, mcm2 dugaan yg ia kena tampung.
besar, kecik, sederhana mahupun sebesar zarah. hati tetap kena terima.



Hebatnya hati ciptaan Dia kan?
Dia ciptakan kita dgn seribu satu kekuatan. dan dia uji kita dgn seribu satu ujian.



Sekuat mana hati cuba bertahan, kdg2 gugur jgk si airmata yg tak mampu ditampung.
Seikhlas mana kita memberi belum tentu sama dgn ikhlasnya org yg melihat.
Sejujur mana kita cuba bertahan belum tentu sama nilainya dgn org yg memerhati.
Sekuat mana pun hati, kadang hampir roboh jgk dek penangan dugaan yg silih berganti.
Tapi Dia dah janjikan, setiap yang berusaha & berdoa pasti peroleh kejayaan melainkan takdir Dia tentukan jalan yang lebih baik :-)




Saya masih aida yang dulu,
yang tak mudah kenal putus asa even kadang2 sy dh mula kata give up. tp hati sy kata, keep on trying!
Saya masih aida yang dulu,
yang  nampak kuat diluar, dalamnya sebenarnya lemah longlai.
Saya tetap aida yang dulu,
yang tak takut pada kegagalan setelah sy berusah mencuba.
Saya tetap aida yang dulu,
yang sentiasa boleh berundur tatkala rase sy tak diperlukan.



2014 seem to be my hardest year,
takpe. saya yang berani mulakan, biar saya yang terus dan habiskan sehingga ke titik akhir walaupun mungkin kemenangan bukan di pihak saya.
takpe. saya yakin hati sy kuat dan doa kalian sentiasa dalam ingatan sy.
dan
saya kena bertambah kuat because there is a man who always try his best to give me the best.
thankful.


hampir 26 tahun sy berdiri.
saya kena akui ini ujian terbesar sy. walaupun dlu sy jangka ujian 2009 adalah yg terbesar.
ujian yg dulu menuntut sy jadi penyabar dan pemaaf.
ujian harini memerlukan lg byk kesabaran , kekuatan dan kepercayaan.
teruskan doa kalian.







nota : Dia uji sy dgn seribu satu dugaan sebab Dia dh bagi saya lelaki yang kuat tuk laluinya sama-sama kan. even at one point, we are almost giving up. tp both heart say, skit je lagi.keep on doa! Dia suruh saya doa lagi, sebab Dia dah makbul kan doa sy yg 2 tahun lepas. Beautiful is it? Insyallah, I will keep on trying, untill takdir tentukan jalan yang terakhir.

Sunday, February 9, 2014

Selamat datang nur amani



Alhamdulillah, 8 febuary 2014 tepat jam 4.45 pagi.
Lahirlah seorang puteri yang diberi nama nur amani
Congrts ainaa & anip :-)

12 jam bertarung dlm labour room bukan satu perkara yg senang dilupakan
Alhamdulillah,amani & ibu berjaya harungi 12 jam yg mengetarkan.
Welcome to the world amani. Be a good girl and jadilah anak yg sentiasa membahagiakan hati ibu & ayah.


Lps mghrib 7 febuary 2014, anip msg sy to inform yg ainaa dh masuk labour room.
tup2 840pm ainaa plak msg sy bgtau dia dlm labour room sdg bosan
tgh tunggu contrction yg kuat. 
bangun subuh 8febuary 2014, both dh selamat.


ayah amani siap anta pic amani yg still fresh bau syurga.
ok, mummy senyum2 bgun sampai la pergi keje :-)
excited kemain balik keje nk g hospital tgk amani & ibu.
siap2 inform uncle kamil supaya balik keje on time.tp sudahnya 730 bru gerak.


840pm baru smpai shah alam. tgk amani tgh tidor dan ibu tgh rehat.
borak2 smbil dgr cerita kedua2 ibu ayah yg baru nie cerita pengalaman.
sambil uncle kamil awk take note apa yg patut.hahhahaha~
sian ayah awk amani, dek kerana menahan sakit. ibu awk siap geget tgn dia time nk push awk.
sakit tp sweet :-)
as usual, ibu & mummy awk kalu jumpa mana reti sembang skit2 kan.
gosip tetap gosip! biarpun ibu awk baring..keh2..


seb baik makpah suruh jgk mummy dukung awk.
merasa la mummy dukung awk yg 3kg nie...
kemain sedap melena kan. bak kata uncle kamil. lena tido mcm tido ats tilam vono!


nur amani,
jadilah anak yang menyenangkan ibu & ayah awk
i know they will give their best tuk besarkan awk.
kasih sayang semua akan buat awk membesar dgn sempurna. Insyallah 
surely mummy tak sabar nk shopping dress yg cantik2 tuk awk.cant wait!
nanti kita jumpa lagi, tunggu aunty shera come back from bali and aunty axy awk free.
we will visit you again!
next month we gonna have trip to kuantan tgk aunty ema awk kawen! yeayyyy!


nur amani,
i just love your name.i really love ur name.
i was thinking that name jgk if i ve one nanty..
be a good girl. 

till we meet again,
mummy aida