iklan-iklan~sila click

Sunday, March 30, 2014

Too much




This entry just peringatan untuk diri sendiri yang selalu lupa.

Surely korang penah nampak quote kat atas tu kan?
Saya memang ada masalah dengan perkataan "too much".
Mungkin saya tak reti dgn keserdahanaan. Dan saya adalah manusia yang selalu lupa diri & janji.
Yes, i am far from perfection. Yet I'm still struggling into it.


Skang nie tgh kemaruk dgn cita Jika Itu Takdirku. Sape ikut cite tu?
My concern ialah Hakimi & Qistina. And may most concern ialah "cinta kesian @ cinta tak dijangka" hakimi to qistina. dan satu lagi "cinta kesian" between seri umairah & azri.
Nampak tak link dia sama tp "cinta kesian" tu dihadapi dua jantina berbeza.
Its how seri umairah handle "cinta kesian" si azri vs how hakimi ehsan handle "cinta kesian" qistina.
Soalan saya. korang nampak siapa yang tewas dulu?
Dalam dunia realiti pun benda yg sama terjadi dan selalunya result sama jgk yg kita akan nmpak at the end of the story.


My point is,
cinta tanpa sedar nie selalunya yang paling cepat membunuh.
no matter how hard kita cuba nafikan. atau mengpositive kan benda mcm nie yang paling cpt menyentuh hati bila kita ada problem dgn the other side ( the one that we love). 
Saya menulis berdasarkan pengalaman. Berdasarkan perhatian. Dan berdasarkan kesan yg masih belum padam lg.
That's why saya selalu cakap pada siapa2 pun,know your limitation. Put ur limitation.
U guys tak rase pun sakit ke tak when people you love, give some space for someone yg i think dont ever deserve pun. Maybe ada unsur cemburu or whatever la kan, but still i rase u have to know ur limitation. 
And I always guna ayat, "what u give , you will get back" when im in jealous mood. 
Pernah terpkir to do the same. Tp at last I slalu rase malas. what for nk buat benda yg sama sebab kita takde rase sebab yg perlu and I always remind my self not telling any of my problem or share anything personal dgn kawan2 lelaki even I got chance to do so. 


In past, saya pernah tangkap one guy yg buat mcm nie.
After a while, sy tnya dia why u have to do this?
Tahu apa jawapan nya? Sebab gf dia takde dgn dia at that time & dia gaduh ntah sebab apa.
so dia boring, and approach org lain tuk layan bosan dia.dan benda can melarat2. 
asal2 that lady just nk jadi tukang penasihat. then what is next?
paham tak maksud saya? if you bg ruang untuk org kenal you,sebenarnya you give them a chance to know u in personal and fall in love with u. Love is amazing and unpredictable. It can happen dgn sekelip mata.
Itu sebab nya saya kata, know your limitation. Differentiate kan between personal dan tidak.
And somehow sy admit, perempuan easy fall in love dgn lelaki yg peramah terlebih nie. easy going katanya.
so again, we have to know the limitation.
tp apa skalipun, kalau dh takdir & jodohnya begitu, apalah daya kita nk menolak lagi kan?
redha je lah in a way pun.
hakimi tu pun kemain benci dgn qistina tu, alih2 tak berkelip jgk mata tersentuh jgk hati kan kalau u give them a space and chance kan? walaupun dalam hati dia masih sayang pada seri umairah. can u see mcm mana cinta kesian works? it will kill u if u fail to deal with it and of course it will hurt your love one. 



Azri dalam cite tu says "Kebahgian tu bukan satu destinasi tapi sebuah perjalanan
dan untuk bahgia semuanya tak perlu sempurna, tapi bagaimana kita bahagia dgn ketidaksempurnaan"

Honestly,
love doesn't need to be perfect, it just need to be true.


Nota : I know I am far from perfection but as long as you willing to try, im willing to stay through anything.

Monday, March 24, 2014

Syndrome apakah?

Well, 

Latest emotion nie seriously kill me.
Tak tahu ini syndrome apa.penyakit apa.atau apa2.
sebab sy pun blurr....hahahha~

well, luckily ive someone yg mmg selalu ada utk saya
so dpd dok pkir sorang2.better kita tnya yg pakar kan.



then kata pakar kan,
semua perasaan tu akan slowly remove by time.
so doakan anything yg terbaik!
eh,jgn lah pkir sy tak de perasaan syg ke apa ke kan.
gila tak syg kamil?? dh sejauh ini berjuang separuh mati walaupun hampir nk surrender kan.
tak kan tak syg pulekkkk..hahaha~





Dulu kan,
semua benda pandai buat.semua benda okay je nk handle sendiri
smpai maklang sy kata,sy nie mmg jenis tabah and kental.
skang nie kalau maklang tgk sy, maun dia tepuk dahi sy 80x kot!
gila lembik!!

Dia jadi macam mana tau,
bila kamil takde, jadi mcm lemauuuuu...lembikkkkk....jalan seret kaki gitu!!
yg sy boleh buat, drive g keje,balik keje,g kipmart beli brg dapur skit.balik.
dah. tu je! yg lain2 smua kena ada kamil.
gila rase nk lempang diri sendiri betul.
hoiii dlu drive balik muadzam sorang2 pun sy mampu.
stakat nk g kl tu drive sendiri pun cincai je bhaiii.....
skang ko nk pegi isi minyak keta kt shell ampangan tu ha pun boleh merebeh kalu kamil ada futsal or ada hal lain ke.
kadang2 mmg rase nk lempang je diri sendiri. tapi alahaiii... mmg auto lembik!
nie tengah cuba jadi kuat balik nie.


Lepas tu kan, 
sy perasan yg ego skang kemain haibaaaaaaaaaatt lgi!
tak boleh kalah. msti menang all the time walaupun mmg salah sndiri.
awl2 mengaku la.hujung2 ayat tetap nk salahkan kamil...hahhaha~
luckily kamil ada satu character yg cara penyampaian dia tu slalu tulus dan terus ke hati.
walaupun kadang2 ayat dia kejam. tp he is telling the truth.
lps he settle down kejab. dah cool.
dia akan come out dgn ayat like,
"saya rase awk nie kena kurangkan ego awk. belajar terima pendapat org keliling. kita nie hidup bukan sorang2 dlam dunia nie. lainlah kalau awk boleh usung keranda sendiri pergi kubur. takpe jgk "
sambil2 tu tonyoh kepala sy kan...hahahhaha~
sy plak akan sambung ayat tak nak kalah
"alaaaaaaaaa....sy bukan nya sengaja...dah awk yg cari pasal dlu. sape suruh."
danggggggggg...kamil anginnnn
"tgkkkkkkkk...nak salahkan org lain jgk. tak nak mengaku salah sndiri"
"yela2 sy mintak maaf,tp awk tu yg mcm2 kenapa" tak nak kalah jgk kan? dasar gila punya org!


Cite pasal loya yg kat atas tu,
bkn la menyampah ke apa.
its just tak tahu nk gambar kan apa dan mcm mana.
org terdekat maybe tahu apa yg kita go through sepanjang setahun nie.
its not easy im telling you
dulu perasaan excited tu meruap2. mendesak.menggelabah!hahah~
skang? all gone. manusia paling rilex ialah sy.
mungkin sebab sy dah tanam dalam2 semua impian dan cita2 yg pernah ada dlu kot.
dah satu keje plak nak kena gali skang kan?
kamil plak suka mengusik sy. dan satu hal lg, dia sgt excited n tak sabar nk guna kuasa veto yg dia bakal ada!! dia tak sabar nk buli sy lah tu.
skang nie kuasa veto major kat saya....hahahha~ dia tak sabar nk balas dendam kesumat dia la tu...
lantakkkk....sy ada kuasa lain! kuasa memujuk sy haibatttt tau..ahahha~



Okay,
sy berazam nak jadi aida yg baik.
yang lemah lembut.
yang tak selalu mengamok
yang tak kasar
yang pkai dress jgk. takde la pakai seluar je (puiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii)
yang lebih rasional.
doakan eh?
I have to do it. I got less than a year to be better person and lovely wife to kamil.hahahah~ (perghhhhhh...gila loya!)



Thank you Allah for everything,
thank you for answering my doa. my request.segala pengaduan dan kehendak.
thank you for giving powerful abah & mak plus supportive family members.
thank you for the lovely friend i ever had
and of course thank for giving me such a wonderful future abah& mama and hopefully they can accept me for who i am. Give me some strength and sabar to be their sweet menantu hantu.kih..kih..kih...
tp kan sy perasaan somthing, both mak & mama almost have same character.
both sgt lembut dan very down to earth punya orang.
so lovely!
tgk plak anak2 diorg mcm mana kan. sgt2 horor and unpredictable.hahhaa~



ok dah, 
nk cari mood nk buat centerpiece table tu hah! 
cari mood je dlu. buat nya mungkin minggu dpn
eh this week ada short vacation ke kuantan
ema nk kwen! yeyeyyeyeyye~ 
so sahabat2 uniten insyallah akan kumpul kat sana.
bring along my lovely mother. 




nota : al- fatihah untuk penumpang MH370. Segalanya sudah terjawab di hari ke 17. Allah has better plan.
It must be hard to their family members, tp percayalah semuanya bersebab dan berhikmah. Qada & Qadar daripada Allah. 

Sunday, March 16, 2014

Hello weekend

Weekend yg sgt penat yet berbaloi.
Settled apa yg patut.
Esk still outstation. So boleh g lambat skit..hak..hak..

Kadang2 sy senyum sorg2 tau bila recall tentang semua yg 4-5 bln lps.
What the #&@&&@+@ punya aida. So selfish yet sgt lah kepala angin.

Now, sy ada satu perasaan yg still confused tp lebih calm.
Tgk pic tu. Bukan senang nk put a smile on that face. Bukan senang to make me happy. But someone did it very well. Saya tahu ianya bkn selamanya milik sy, byk lg ujian menanti kan. Selamat bertabah :-)

Nota: keep on going! U will reach it. 

Friday, March 14, 2014

Next step

Assalammualaikum,

memasuki hari ke 7, MH370 masih sepi tanpa berita.
keep on praying! semoga MH370 kembali walau dalam apa jua keadaan.
saya rase kita smua dh redha dan terima ketentuanNya.
cuma kita mahu bukti dan lihat sendiri apa yg terjadi pada MH370.
keep on praying guys.


Okeh.
We are in the middle of march now.
thats means I have 1 month left before move the next step.
finally after 1 year knowing each other, both family agreed to move to the next step.
even thought both of us dh lama ready dh!! hahahhaha~


Persiapan? Actually aritu semangat berkobar-kobar sgt!
tp bila dh terima cincin nya, rase mcm  xde rase plak
rase mcm penat plak bila pkir apa yg nk dibuat!
manyak keje oiiii...walaupun bertunang je!!


Alhamdulillah,
catering and khemah mak abah dh setel kan.
mungkin akan start cari barang by this week sbb dah kena antar untuk gubahan hantaran
sy dh buat listing dan sy dh start pening....hahahhaha~
sy dh listing apa yg patut. dh design apa yg patut.
dah present pada emak sebagai bendahari tetap. abah ialah pengarah projek!
being sulung in small family and last dlm big family suasana ialah lain.
majlis merisik sahaja dah penuh rumah walaupun kita inform beberapa jam sebelum
uncle aunty cousin buat sy touching jer tauuu...hahahha~
walaupun kl jem teruk. diorg redah jgk datang kan! tq so much guys..


cerita pasal tunang nie,
saya rase kami special skit. sebab apa? nnty sy update di next entry.
lgpun sy tak pernah reveal kamil officially dlm blog kan. ive my own reason for that :-)
kawan2 pun excited. sedara mara pun excited. sbb "status" kami nie.hahha~
yg mengeji pun tak kurang hebat. tp like, ada saya kisah plak kan??? i dont bother :-)



actually keje tgh berlambak skang nie.
at the same time byk benda nk kena arrange
next week  meeting family side abah. this week side mak.
i cant kumpul both skali, confirm nmpk mcm kenduri nnty.hahah~
theme? i dh decide dgn i set colour nie. tp kamil's side lg advance. they booked theme tu siap2.
so i change to another theme. still sweet tp garang! takpe, sama mcm tuannya kan?



dugaan nk ke stage nie masyallah maha hebat :-)
tp Alhamdulillah setakat nie masih mampu laluinya.
Lelaki yg sy pilih nie pun super hebat!!hahahhaha~ sy pikir sndiri kdg2, kalau sy kat tempat dia, sy belum mampu handle diri sy nie sebaik dia.
Setahun berlalu, boleh dikira dgn jari dia ckap tidak dgn smua permintaan yg mengarut atau tidak dpd sy.
bukan setakat sy je, dgn org lain pun mcm tu. jarang lah dia kata TIDAK.
Penyabar tu milik dia, baran tu milik saya...hahah~ tp skali dia bertegas atau garang! meleleh lah airmata kau kan aida.
Saya percaya, disebalik dugaan yg hebat tu sebenarnya Allah nak bg kita rezeki yg lain2 kan.
Alhamdulillah, thanks for that.
Doakan saya berjaya lalui fasa yg lagi hebat dan success dgn karier sy eh? kalau ada rezeki insyallah boleh la saya bertukar jawatan :-) doakan please!



2013-2014 ialah tahun yg betul2 menguji ketahan saya.
Alhamdulillah sy belum putus asa lagi. doakan sy terus kuat semagat eh.
big thanks to mak abah, yg sentiasa support dlm apa jua keadaan.
yg tak pernah berkira.yg tak pernah putus harapan.yg tak pernah marah dgn apa jua keputusan sy.

dlu time byk masa dlu, selalu angan2 nk majlis tunang mcm nie. nk majlis kawen yg mcm nie.
tp bila dh smpai masa, bila mak tnya.nk yg mcm mana? terus blurrrr.... hilang smua idea!
mak tnya jer mcm mana nak, bukan keluar duit pun dh terkulat2 blur.
tu belum kamil tnya sudi tak jadi bini dia, terus rase nk muntah.tak boleh nk pandang muka dia pun!! hahahah~ apa punya perasaan yg ada ntah! alaaaaahhh...dlm pada nk muntah bagai.cincin risik dh pakai jgk walaupun ketat kan!hahahha~ nampak tak gemok tu boleh naik dlm sekelip mata dan kurus tu tak boleh terus walau berkedip2 bintang di langit? haihhhh~


till we meet again.


with love,
aida


nota : doakan saya eh! doakan sy  kuat. sebab sy tahu fasa nie bukan fasa yg mudah. doakan saya eh :-)

Monday, March 10, 2014

Keep on praying for MH370

Sehingga ke saat ini tiada sebarang khabar MH 370
Disaat ini, semuanya hanya mampu berserah berserta usaha daripada pihak berwajib.
Berat mata kita yang memandang, sesak dada kita yg menanti,
Berat lagi tekanan yang ditanggung ahli keluarga penumpang MH370


Bak kata uztaz untuk class agama pagi td,
orang yang kuat bukan lah orang yg berjaya melawan musuh dgn keringatnya,
tp orang yang kuat ialah orang yang mampu menahan diri dan tetap bersabar tatkala dia diuji.
dan persoalan terbesar disebalik semua ini bukan status MH370 semata-mata. tapi bagaimana kita dengan kejadian yg berlaku nie.
yang maha mengetahui hanya Dia.
keep on praying semoga Dia permudahakan pencarian MH370.

Andai Tercalar tinggalkan lah kesan,
Andai terguris tunjukklah dimana,
Andai masih ada tunjukanlah rupa,
Supaya kita tak terus tertanya-tanya



nota : saya tahu betapa susahnya nak jadi manusia yang sabar. saya tahu betapa sakitnya dibelenggu penantian dan saya paham betapa payahnya untuk tetap berharap walaupun dalam kesamaran. Tapi walau bagaimana pun cara dan ujianNya, saya tetap yakin bahawa percaturan Dia adalah yang terbarik. Walaupun kadang pahit untuk ditelan, tp setiap ujian yang dtg pasti ada hikmah dan manisnya. Tp tulah, nak jadi manusia penyabar nie mmg menuntut kekuatan mental & fizikal kan. Insyallah, doakan segalanya dipermudahkan. Keep on praying for MH370! we will waiting for MH370 to come back! Keep on doa guys, dgn rahmat Allah Insyallah MH370 akan kembali.