iklan-iklan~sila click

Saturday, December 20, 2014

towards the end of 2014 & welcoming 2015

Assalammualaikum!

Wah, lg 2 minggu nk ke 2015 kan.
Cepatnya masa berlalu. Cepatnya masa tinggalkan kita.
So mcm mana dgn wishlist 2014? dh tercapai lom?
untuk 2014 sy tak letak anywishlist pun. ive belek2 entry lama.
betul. mmg takde wishlist, hihi

tp Alhamdulillah.
2014 turn up jadi yg lebih baik dpd yg saya harapkan.
Alhamdulillah.
Honestly, 2013 tahun yg paling kriktikal utk sy.
thats y sy tak letak any hope 2014. takut kecewa.
tp Alhamdulillah. 2014 ubah hampir 50% dpd kehidupan sy sebelum ni.


2014

  • tukar status daripada single to engaged. hahahahah~ dgn jiran plak tu. dgn classmate dlu plak tu. dgn org yg tak pernah ada in ur mind pun. tp perancangan Allah kan. Sometimes bila kita having chit chat berdua, either me or kamil akn tnya, pernah tak awk bayangkan kita akan pergi up to this stage and pernah tak awk bayangkan sy akan kahwin dgn awk. jawapan kedua2 kami ialah TAK! hahahhahaha~

  • berjaya keluar dpd dunia audit. bukan tak sayang. bukan tak suka. tp sy sentiasa cari ruang utk bg diri sy tgk dunia lain. Accounting sendiri terlalu besar scope dia, So i tried to explore as much as I can. Sy selalu nya jujur n sgt straight foward bila soal keje. So apa saje sy buat psl keje, its totally come from heart. Sy slalu tetapkan niat, sy nak belajar. sy nk experience. Duit tak pernah jadi priority sy. But when the time has come, bru sy belajar demand skit. tu pun tak pandai sgt demand.hahahaha~

  • bila sy keluar ke dunia yg baru as ex- auditor. sy bawak satu nama yg org expect tinggi.bila sy lapor diri as acc exect, sy tetap diminta tuk beri advice psl audit. Bila sy lapr diri as officer, tetap jgk sy diletakan tmpat audit and they want me to help them on audit matters and some of them want me to look into their doc and give opnion from auditor eyes! jauhhhh sy cuba lari dpd dunia audit, tp sy tetap dibayangi dunia audit. ohh... baru sy tahu auditor tu beri impact besarrrrr pada individu mcm exect and officer. sy cuba bantu mana yg boleh, ternyata pandangan auditor dgn bkn auditor mmg beza... sy rase mcm kelakar sgt. and somtimes diorg tnya sy, mcm mana yg sy nmpk benda2 yg diorg tak nmpk. jwapan sy mudah, sy dh biasa belek apa yg diorg tak tahu. tht sy nmpk kat mana yg diorg slh and etc.

  • sy makin cintakan ACCOUNT! walaupun jalan nya payah. susah. menangis. kecewa. penat . tak berbaloi. tp bila kita buat benda yg kita suka. smua tu bkn jadi masalah kan. thank you mak & abah pakse sy amik account dlu. semoga sy terus tabah dan jumpa apa yg sy cari.

  • rezeki sy alhamdulillah murah untuk penghujung 2014 nie. something yg sy tak expect, tp Alhamdulillah Allah dh tulis itu rezeki sy. Even ada suara2 sumbang kata, im too young for this position, even ada org persoalkan boleh ke sy manage all those task. how im going to do it and how long sy boleh bertahan. Jawapan nya mudah, sy ialah aida yg tak mudah mengalah. sy tak kan ckp tak selagi sy tak cuba. Walaupun sakit kepala jgk sebenarnya, tp mak sy ckp, if sy success, maksudnya sy dh berada di level yg sy patut berada. if i fail then i need to improve my kill and knowledge. im in learning process kan? so no big deal. work on it

Harapan 2015 ? ( nie part yg paling best. berangan tu mmg best kan)


  • nk setelkan hal wedding secepat mungkin. Ya allah, kitorg mmg rilex habis. baju nikah pun tak beli lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..... bju sanding pun samaaaaaaaaaaaaa... dh ukur la last week. tp lom rojer bridal lg nk beli kain sesama kan. sbb nk tgk kitorg nk pilih colour apa smua kan. hahahhaha~ lempang diri sendir! hantaran almost 50% done. yg lain2 mak abah cousin aunty uncle yg uruskan. 


  • nk setelkan kerja before start cuti kahwen. actually dh 2 minggu sy buat rangka kerja and buat workflow utk staff. i do some changes supaya they are in the right track. dua minggu sy duduk jeeeee dlm bilik tu buat plan and smua benda lah. bila dh siap sy inform diorg and anything yg diorg tak setuju i always open for discussion,.almost 50% done rasenya, bila smua dh siap bru sy buat meeting tuk department. director dpd last week dh tnya if sy dh buat meeting for my department blom. sy gelakkk je. im still doing my research and study ur comp profile. dh siap nnty bru meeting!tu baru satu department, ada lg satu department yg sy involve jgk. tp yg nie agak tegar lah. org2 tegar nie yg slalu come out dgn alasan, sy xkan bertolak ansur. if you want to do in ur way, and facing same problem every year. silakan. i dont mind. sy tak kan bebankan kepala sy dgn masalah org2 mcm nie. tp awas, jgn bg sy nampak benda2 yg sy tak nampak and awas mata auditor sy belum tumpul lagi. jgn bg sy nampak. thats it.

  • of course tak sabar nk terbang lagi. eh...silap2 of course tak sabar nk kawen! hahhahahahaha~ gilaaaaaaaaaaaaa lahh... nk kawen dgn kamil tau. mamat yg nmpak mcm ganas, tp rupanya hati macam tisuuuuuuuuuuuu tu.... tabah plak tu! nk layan sy yg entahlahh.....kadang2 sy pun confused. msti kamil berharap sy berubah kan lps kawen. jadi lemah lembut. tak ganas. sabarrrrr... manjaaa..hahhahhaha~ will see how la b eh...skang nie ganasss sgt eh?? rse nk belasah sy hentam je, rase nk tumbuk sy tumbuk je...tp awas skali kamil naik angin...berjurai2 airmata...lps tu...dok...b...b...jgn la marah sy...bru tau takut!

  • nak teruskan penggembaraan Asia sy. insyallah, after settled audit 2014 nnty. sy akan cuti panjang skit. nk rehat! nk reward diri sndiri. tu mybe middle 2015 kot bru free or mybe 2015. ainaa dh tnya2 sy bila nk bli tict. nk beli tict pun kena study jgk sana musim apa time tu, buatnya kena time panas. alamak sama je mcm malaysia. dpt time sejuk + winter best jgk. insyallah akan diusahakan. honeymoon punya part dh setel. one is exactly after reception on my side. one after settled smua. second one tu maun terbang dgn ainaa.. we try yg dekat dlu..haha~ boleh tak amani ikut flow mummy yg jalannnnnnn non stop nie. smua tmpat nk explore! tp kita sama2 explore ye.


  • nak masuk rumah sendiri. nk ada dapur sendiri. ohoiiiiiiii yg nie tak sabar! sy sanggup je tak shopping semata nk kumpul duit beli brg umah. hahahhaha~ luckily kamil jenis yg tak byk songeh. cant wait!

  • utk career, sy harap sy mampu bertahan lama dkt tempat skang. sy perlukan at least 5 years tuk cabar diri sendiri. untuk belajar mcm2 lg. insyallah doakan!


thank you Allah, 

kurniakan sy parents yg selalu paham kehendak dan kemahuan sy. yang selalu jadi supporters sy. yang selaluuuu bg pendapat in everything that i do and they always involve dgn smua yg sy buat. diorang nadi sy.

kurniakan lelaki yg paham sy. yang mampu sabar dgn sy. yang mampu jadi kawan suka duka sy. bila sy happy, dia antara org yg ada dgn sy. bila sy sedih. of course dia akan consult sy. dia yg akan pujuk sy. dia akan cooldown kan sy. noted kan aida tu penuh dgn kemahuan and kehendak. sometimes when i failed in my plan, kamil always with me. ganas2 sy nie, ngisss jgk! sedih jgk! tp kalau time sedih, mmg wajib cari dia. kdg2 penat bercakap, mengadu...hahaha~ tp kalau marah dgn kamil, jgn ckp....diammm je...diam tu tandanya marah..hahha~doakan yg terbaik okeh. 


berikan sy kawan2 yg baik, yg sentiasa ada, yg always positive and keep support sy. you know who you are. my girls always ada, shoot jer any msg. ketawa boleh. menangis boleh. sedih pun boleh. sy jgk ada ex ofismate yg selalu bg positive vibes. thank korang! thank you so much. 




well, selamat tinggal 2014. tak mungkin sy lupa tmpt sy jatuh dan bgun dan terus berlari
tp sy harapkan 2015 lbh rancak dan dipermudahkan.


till then,
aida