iklan-iklan~sila click

Monday, January 12, 2015

Meneka dalam kesamaran

Assalammualaikum.


Its 12 januari. Hari ke 12 di tahun baru. Cepat betul kan?
Harini xde mondayblues. Ada bertimbun payment voucher yg sy kena semak and verified. Rase lenguhhhh gila tangan. kalau lah ada sign yg boleh cop2 je kan best. boleh tak boss nak mcm tu je?
Tersangguk2 kepala membelek PV smbil semak dlm system.
Lately nie sy a bit sensitive sikit. Emosional. Mudah terusik. Mudah terkesan.
Datang office bermata panda. mmg mencetus sgt la kannnn...seb bek kiah propa xde kat office baru nie. tapi sy perasan la diorang pandang sy lebih dpd 3x kan! nak2 telek mata sy. hoiii.. dh pakai makeup pun xleh cover ke? ke mmg tak pandai make up.haha~ tulah emosi sangat kau aida. 3 hari 3 mlm pun belum tentu hilang kesan tau. luckily sy sentiasa ada org yg boleh dikongsikan. yang boleh menangis.gelak.marah sama2. kalau tak maun sampai utara sy hanyut cari jawapan untuk soalan sendiri. tulah, buat soalan susah2. sudahnya sendiri susah.

Daripada dalam bilik sy, boleh dgr tau radio akak2 kat luar tu. nak plak mmg ada staff yg rajin nyanyi, kdang2 disambut nyanyi dpd sy. hahaha~ kadang2 sy jerit je tnya tajuk lagu. lagu2 akak nie mmg lagu lama. lagu legend. tp sy suka. TETIBE keluar lagu ibnor reza. dan2 tu jgk tgn berhenti tekan keyboard. pasang telinga. and terus tnya tajuk lagu. omg! touching sgt lagu2 nie..dan2 one of kakak tu lepak dlm bilik sy..."ko kenapaaaaaaa daaaaaaaaaaa". hahhahahahahah~ sy jawab soalan akak tu dengan airmata je dalam senyuman :-) mcm biasa, sy kan suka go tru setiap bait lagu2 tu kan. azimah je paham style sy. sbb dia pun sama gitu!hahaha~  meh dgr lagu yg buat sy lemah longlai lemau sayupppppppp kat opis tadi. tepat je 5.30, terus off pc, amik handbeg, tutup aircond printer bagai.kunci bilik.thumb print and zassssssssssss balik.


Dari sudut hati yang terluka
Dengan niat suci yang membara
Ku curahkan semua harapan ku yang ada
Kerana ku terlalu menyinta

Ku menyingkir tiap keindahan
Ku lepaskan apa yang ku genggam
Tiada ku inginkan keraguan mu
Kian berpanjangan tanpa pedoman

Keteguhan cinta ku pada mu
Membuat ku tak merasa jemu
Seringkali pertanyaan
Yang cuba aku timbulkan
Pada mu itu hanya kebosanan
Bagaikan ada kesamaran
Di dalam sinar pengharapan

Puas sudah mencari silap ku
Puas sudah meneka hati mu
Tiada ku temui
Jawapan mu yang pasti
Yang memberi ketenangan diri







nota : sy tak cukup tido. ingat balik nak cover tido. tp tak berjaya. untill now mata masih segar bugar tu yg merewang kat blog nie. Andainya sy takde bahu untuk bersandar, sy selalu ada lantai untuk bersujud kan? Doakan sy eh ? 

No comments: