iklan-iklan~sila click

Sunday, January 18, 2015

Preparation menjelang March 2015

Assalammualaikum!


Okeh. Nak taip entry nie laju2. sebab ada je keje lain nk buat. tp tetibe bosan. so lari jengah blog jab.
Bila ditolak.ditambah.dibahagi.didarab. ada lebih kurang 48 hari je lg before kawen. muahahahha~ 
mcm rase lamaaa je lagi. tp bila tgk kalendar. woiiii dh tak lama. ini rupa nk kawen bulan 1 tu? nie kamil lah nk cepatkan. tp dibangkang keras oleh sy! so end up kita pilih 6 MARCH 2015 sebagai tarikh keramat. Macam biasa, kerja memang sentiasa byk kan. Dan sy mmg tak take part sgt dgn wedd preparation nie. Tp bila dh waktu2 akhir nie kan, sy dh start gelabah. tibe2 kedai print card tu lmbt gila bg draft artwork dia. kena plak sy kol kakak kamil tuk bantuan. hahaha~ al-maklum la, sy kalau tnya pape, msti sy akan tnya org lain semula. like aritu mama kamil tnya "tempah kad kawen nie kat mana" sy pandang kakak, " kat mana kita tempah kak?" kakak akan rescue " kat KM Plaza". haaaa...mcm tu lah. kadang2 org tnya, "bila tarikh korang kawen ?" sy akan pandang kamil " bila b?"  kamil akan tolong jawab " 6 nikah, 7 reception" . sampai mcm tu skali la. skang nie ingtan sy kurang bagus. kadang2 asistant sy sampai bagi pen n kertas suh sy salin apa yg sy ckp. sbb nnty sy akan lupa. hahahhaa~ sabar jelah!kdang2 sia2 je panggil dia masuk bilik, lepas tu sy senyum2 je," alamak iqa! sy lupa la apa sy nk ckp tadi" sajeeeeeeeeeeee je kan cari pasal!! hahahha~ takpe. dia tabah orangnya.





bila sy tgk kalendar kan, ada tinggal 48 hari lagi. Mak and makcik2 sy dh sibuk2 dgn mcm2 benda. lauk masak time nikah lah. next week meeting tuk family belah abah plak. nak bahagi2 kan tugas2. serahkan baju2 tuk diorang tempah. actually sy ada wedding colour sy sndiri. tp semua orang tak setuju. hahaha~ takpe, sy beralah je. janji semua diorang buatkan.hantaran pun tak gerak nk buat lg. kemainnnn la malassssssssssssssssssssssss nk start! mak sy mmg tak bg sy buat, dia ckp anta je kedai. mak bayar! tp sy tetap nk buat jgk, tapi tak jgk start2 lg.hahaha~ this week sy setelkan hal rumah and honeymoon! tempat honeymoon je dh 4x bertukau! tarikh bertukau2. niat dihati nak terus fly after reception sy. tp takut plak nak ckp dgn mak. kang mak ckp, kemainnnnnnnnnnnnn kau! lps kawen terus hilang!hahahhaha~ sy tukarrrrrrrrrr tarikh. and tempat. jauh skit! sbb mmg dh janji nk g dgn bff. tgh nk booking ticket nie, bff kata tarikh tu dia tak free. sooooooooo sy decide g berdua je. skali kamil kata tunggu bff jgk. g ramai lg best! so sy tukarrrrrr semula tempat dkt skit. tapi tetap nk fly after wedding! hahaha~ macam biasa, bab2 nie biasanya akan diuruskan oleh sy. baik kamil atau bff, mmg serah bulat2 pada sy. mmg ikut jadual yg sy buat. sy plak mmg jenis yg plan from A to Z. buget trip. tentative trip dan sebagainya. jgn risau, im trying my best nk buat semua happy! hahahha~ tp trip tu kena postpone dlu.tunggu semua free dlu.




perasaan nak kahwin? aritu sy raseeeeeeee rileeeeeeeeeeeeeeeeeeeex gila. mcm, alaaa rilex la. kahwin kot. happy la kan. tp nowwwwwww sy rase stresss skit. sbb kamil suka buli sy. kamil suka menyakat sy sebenarnya. dia kaki buli tau. dia suka buli sy. kdg2 sy nmpk mcm budak blurrr gilaaa. kena kelentong dgn dia. now dia buat muka kejam2 dia. imagine la kalau dia dh ada kuasa.msti dia buli sy kaw2 punya. ada ke tnya soalan " dah ready ke nk layan kerenah sy" sy berdebarrrrrrrrrrr dh! kamil nie bukan boleh pakai sgt tau. risau nie tau. takut kena buli! hahahhahaha~ lps tu bila fikir, argh....lps nie kena masak. kena lipat baju. iron baju. basuh kain. dulu smua boleh je kawtim dgn mak.hahhaha~ lps nie semua kena sendiri. jgn hrp mak nk tolong,nnty dh masuk rumah sendiri.lg la struggle kan?ok, takpe. pikir yg indah2 je aida. aritu sy tnya dia " sy kena masak lauk mcm mana tuk b" kemainnnnnnnnnnnnnnn... " alaaaaa lauk b simple je...bla...bla..bla..." simple hapeeee...memilih adalah! hahahha~ tp hujung2 tu dia ckp..takpee, nnty b masak kan..awk msti balik keje dh penat..kat opis mcm2 ragam lg....hahhaa~ SILAKAN b. pastu bila ingt baju2 kemeja keje dia yg bapak seksa nk di iron tu..perghhh! diam2 nnty sy anta dobi...hahha..(matik la kena rembat dgn mak). well, kita kena ada perancangan..hahhaaha~ pastu mental nk kena ready, kalau dia bad mood balik keje. stress dgn student ke. dgn management ke. dgn paperwork ke. haaaaaaaaaa...tu semua kena pkir. tulah dia, byk sgt pikir. tu yg stress ntah pape. ok chill! chill aida. chill. tp cuak la woiii, sy tak pandai masak lemak2 ni..kang mama kamil suh masak lemak cane?? hahahhah~ (adios la kau aid,a). ohoii.. serious berdebar bila kamil angkat2 kening dia. mcm dia akan balas dendam la selama arini sy slalu buli dia. hahahha~ sy boleh imagine la, " syg, b nak air nie" "syg, b nk pkai bju nie. xnak yg dh iron tu" " syg, b nak makan nie" " syg,air milo nie tak sedap. buat lain" hahahha~ paling tak bleh blaaa kalau dia ckp " syg, tahun nie raya umah mama" perghhhhhhhhhhhhhh! hahahha...jauh kau pkir aida! sendiri taip. sendiri stress. takpe, menjelas lps kawen, sy ada 3 bulan tuk usaha tahun nie sy raya Johol... hahah! k bye!




nota : lamaaaaaaaa sy tenung mamat tu tau.dalam hati, gilaaa lah. lagi 48 hari dia jadi suami aku! gilaaa laaaa woi... smbil dia rilex je korek idung buat muka tak salah!hahhaha~ 

No comments: