iklan-iklan~sila click

Friday, April 10, 2015

Drama Queen sangattttt

 Assalammualaikum,


Salam Jumaat. Sekejab je dah masuk April kan.
Sekejab je eh dah sebulan dh woii kahwin. Sekejab je dh 4kg naik! hahahhaha~
Last week baru ada keberanian nak timbang, wooowww 4kg naik, terus insap!
setakat smlm, baru managed buang 1.5kg je. kita cuba lagi sampai berjaya okeh.


Sepanjang sebulan kahwin nie, saya rase ada kot dekat 2 minggu atau lebih sy cuti.
annual leave + mc. Lepas kahwen kemain terus naik Cameron, kononnya nanti malas nak cuti lagi so straight cuti je honeymoon. Lagipun keje byk lagi. Kamil pun lagilah kan, keje mcm tiada hari esk. Opis dia pun kerah mcm hape je..eh tak, yg sebenarnya kamil pun jenis hati lembut. Org asak dia bg keje, dia mls bising dia terima je. Sudahnya dia stress sy lagi stress..hahahha~ so decide terus cuti!


Tapi apakan daya, one week after balik honeymoon sy ada masalah kesihatan skit.Mula-mula mcm gagah je layan anggap normal je, skali makin lama makin menjadi plak! so refer klinik panel ofis lama sy dlu, sbb doc tu sy mmg dh biasa. Dia ckp bla..bla..bla... doc tu ada buat lawak skit, tp sy terus ckp imposible lah doc! i dont think so! hahahhaha~ confident je kau aida. eh tp dh badan sy kan, sy tahu lah. hahhahaha~ degil! so bagi ubat..bagi mc dan dia suruh rehat! rehat! so memang berehat lah dekat umah, bkn rehat sgt pun sbb mengemas, memasak, layan drama lps tu tido! kul 6 suami balik keje,masuk bilik! syg! b dh balik...! ok, meh tido! sambung tido balik! teruk betul perangai kan. hahhahhahahha~ then sy rase dh sihat semula, siap g training GST lgi kat hotel istana KL. But im not driving sbb i tak rase fit nk drive so tumpang staff lain. Next week nya, perkara sama berulang kembali!!!!! Arghhhh, gilaaaaaaaaaaa stressssss... Patutnya weekend to nk rilex2 n lepak kat PD tp sbb sy pun stress memikirkan nya dan ada hal lain jgk, so trus cancel balik semban semula. Seb bek apartment tu boleh dicancel..


Ahad tu lps discuss dgn kamil, lets refer ke yg lebih pakar. So dalam kepala ada sorg yg mmg pakar dlm part nie and mmg ada hospital & klinik sndiri. So we proceed on monday, he said bla..bla..bla..bla... dan dia pun suruh rehatttttttttttttttttt dan jangan stresssssss...jangann stresssssss..dan doc suh suami harap bersabar dgn condition isteri...hahahhaha.so dia bg lagi mc rehat kat umah... sy siap pelik, asal lama lak doc nie bg..bosan dh wei dok umah! next appoinment ialah 13 april... then something happen malam tu, yang nie agak scary! mlm sebelum tido mmg dh rase semacam, tido jelah..kul 3 pagi bangun sbb rase semacam...then...lallalalallalala~ kejut kamil punyalah susah! rase nak telan je dia..hahaha~ yelah sbb sy punya sore pun slow je sbb weak & ngantuk..haha~ lps tu ramai la kata sy bla...bla..bla....seram je bila dgr. kamil pun ia2 la ckp begitu beginie. firasat la, gerak hati la..hahahhaha~ nk muntah sy bila dengar...kelakar sungguh bila dengar...adoiii...



After begitu begini, bincang sana sini tnya sana sini, we decide nak refer doc perempuan, pakar yang sy refer sebelum nie lelaki. So for next appointment nie begitu begini mcm segan, so gagah la call mmg satu-satunya doc pom islam kat semban yg pakar dlm nie, infact from review mmg  org kata dia sgt2 baik soft n teliti. So gigih call columbia for appointment. Mula-mula mmg tak buget ada free slot tuk sy dlm masa terdekat sbb tau doc nie mmg bizy gilos... mmg plan B nk ke KPJ seremban je refer kat sana tp chinese lady la doc dia, tp ada rezeki nak berurusan dgn doc intan. so tunggulah next week mcm mana......tak berdebar pun...sbb kalau doc kata mcm begini, sy dh bersedia..kalau doc kata begitu pun sy dh bersedia..hahahha~ kamil dh ckp awl2 nk amik cuti, sy tak bagi!! sy nak g sorang..hahhahaha~ buget poyo...adik sy tgh cuti, boleh je mintak dia teman. Pagi td pun dia bebel2 sblm bagun tido, tak abs2 dgn firasat dia...nak ckp sy gemok la tu! hahahaha~ so lets doakan sy okay & takde pape...



Last 3-4 days, sy belek2 pic buah hati hati tau... pastu sy pujuk2 skit, terus kamil kata okay jom g penang! hahahhaha~ pucuk dicita ulam mendatang la kan~ bkn dlm schedule n buget pun nk g penang. this month plan nk lepak kat thistle sbb view sana sgt cantik! tp saya sanggup cancel sbb kamil kata nk g penang. this week nak service keta then next week gerak! walupun short notice n kejab je pun, tp sy tetap happy! hahhaha~ sbb penang ialah tempat fav sy. kali nie sy xnak plan tentative, sy nk chill n rilex je. lgpun kakak kamil n buah hati sy kat sana kan, so ikut jelah diorg nya idea! hoyehhhhhhhhh~ last time sy g, mmg sy tour habis penang tu...semua tempat sy pergi..dan makan! hahahha~ tp kali nie xleh nak jln teruk2 sgt..kena rilex n chill je.. doc kata rilex..jgn stress...




hai hencem! tunggu paklang & maklang datang eh~
pastu g makan-makan eh.
mamat ni crancky tau, kalau sy peluk paklang dia, dia pandang sy semacam je.
pastu suka gayut kat paklang dia.
pastu paklang agah skit je dh lebar sengeh.
cuba kalau maklang agah dia, kerut je muka.
like " ko dh knp nie?"hahhaa~




nie pun buah hati sy. 
tgh membesar dgn sihat! gemok mcm aunty~
3 bulan = 6kg!




nie pun buah hati pengarang jantung gak (kiri)
lemah lembutttt jeeeee~ 


Last but not least,


Akhirnya urusan rumah dipermudahkan, setelah lebih 6 bln cari rumah. Nak beli umah dh siap, owner lak kemain letak harga. kang nk repair lg.peguam lagi.begitu begini. harga kemain mahal nak jual, padahal asal nya kos biasa je. Sudahnya we end up beli umah dlm pembinaan. Insyallah next year siap Jadilah tuk first house kan, asal keta kami berdua boleh masuk, ada garden tuk sy berangan2 tanam mcm farmville tu..haha ada dapur yang sylah queen nya dan lain2. Lepas nie tak leh nk enjoy sgt, shoping ikut suka, vacation bila nak, semua kena plan betul2 sbb dh start byr installment umah.. Agak tercekik lah, tp kita cuba berjimat mana bleh.. Almost 3x ganda dpd installment keta yg ada skang...hahhaha~ selamat berjimat cermat aida & kamil! Tp bila fikirkan umur dh brape, kena jgk ada asset sendiri tuk masa depan, so kita cekalkan hati je. Insyallah Allah mudahkan...






Alhamdulillah, satu persatu urusan setel. Satu persatu Allah mudahkan jalan, satu satu rezeki Allah bagi after melalui jalan-jalan berliku kan...hhahahhaa~ Ada lagi satu on progress, harap  berjaya lah. Kalau sucsess je, sy dh lega. Semua dh ckup, insyallah nk focus dgn life je lps nie... dpt anak ramai-ramai..hahahhaa~


Hamek, skali update semua skali arung..hahaha~ mood tgh baik kan..haha~


Till then,

Puan Aida



No comments: