iklan-iklan~sila click

Friday, July 10, 2015

RAMADHAN 2015

Assalammualaikum,


Kejab je rase dah sampai ramadhan ke 22 kan. Rase macam baru first day puasa.
Ramadhan kali nie struggle skit sebab kena kejut suami bangun sahur! hahahhaha~
Untuk sahur biasanya he just need a cup of milo and roti bakar~ thats it. 10 minit je sy boleh siapkan.chewah!
Untuk berbuka plak, haaaaaaaaaaaa yang nie struggle skit sbb kamil tak makan seafood and dia mmg agk pilih apa yg dia nak makan dan dia try to avoid nasi tuk buka puasa. So selalunya kita akan cari kueh mueh atau murtabak for him yang lain saya masak. Kari ayam, sambal ayam, kari ikan, gulai ayam ikan telur dan macam macam lagi lah~ ada one time kamil buat pizza and sy buat stock karipap coz he loved karipap so much!
Penat? biasanya kul 10pm sy dh tumbang~ kerja di office mmg tgh banyak so mmg around 10pm je pengsan. Dulu sempat lagi layan cerita kat tv3 kan, skang no more. Penat ya rabbi.


Tahun ni raya mana?
Tahun nie sy raya rumah mertua di jelebu. Patutnya raya on my side, tp ntah mcm mana discuss aritu kita tuka plan raya jelebu. Persiapan nak first raya together nie agak kureng skit. Hahahaha~ sbb sy bizy dgn kerja. Tp baju dh tempah la beberapa pasang, cuma excited tu belum sampai. Tema kitorg tahun nie PINK! Nie kalau bff sy semua tahu tema pink nie mmg kena bahan! hahhahaha~


Kueh raya?
Tahun nie hambar jgk sbb sibuk sgt so tak beria tempah kuih raya. Tempah asal boleh je, untuk rumah sendiri, umah mertua , dan bawak balik dua dua kampung. Nama nak buat kuih raya sendiri memang nan- ado. Siap dh ckp dgn mama, mama tak yah beli kueh byk sgt, aida dh order kueh dan kek sarawak. Kek sarawak mmg fresh dpd sana sbb sy suh manager cawangan sarawak beli and pos ke sini. hihi~ siap dapat free satu lg. Thank you kak ros :-)



Satu benda baru untuk ramadhan kali nie, sy and rakan -rakan ofis sempat bertadarus dan khatam on 3 july yg lepas. Alhamdulillah. Next year boleh buat lagi. Pengalaman kejut suami tido pun agak comel... Untunglah kamil senang bangun. Yang susah bangun tido ialah saya..hahahaha~ Ada one time baru-baru nie, sy mcm migrain and tak larat habis. Memang drama habis, seret kaki je masuk bilik and the drama begin. Luckily kamil mampu layan and dia looks like dh masak dgn drama bini dia.



Ada satu artikel tulis pasal ketiak suami. Ada apa ntah pada ketiak suami yg bagus tuk kita, and yes lately nie sy mmg tu mcm habit je. Kelakar woiii bila ingat balik tapi tulah hakikatnya. Kamil muka pasrah dan redha je. Tatkala entry di tulis, sy sebenarnya sgt stress dgn keje, sampai berdenyut habis kepala. Sampai rase nk give up je, tp ramai yg suh sy stay strong.Thats y sy decide nk update blog so atleast leka kejab dpd fikir kerja. For time being, sy mmg elak tuk stress kan diri. My sister inlaw dh remind, relax and jangan lasak! My cousin dh bilang, jgn bergonjeng sgt! baiklah. kita buget ayuuuuuu je okay.. sesopan! hahahhaa~



Till then,

semoga ini bukan ramadhan yang terakhir.


aida

1 comment:

mak encik | SZ said...

Salam Aida,
Rindu kat aida ...
banyak yg saya tertinggal keretapi ni ... Saya baca backdated entry slow2 ye ...
Nampak ada cerita gembira, sedih, pahit & manis ...
Saya doakan Aida sentiasa kuat & tabah atas apa jua dugaan/ujian yang datang ye...